Alla kan yoga! Jag lovar!

Det finns en hel uppsjö av olika yogaformer att välja mellan. En vanlig fråga jag får är ”vilken yoga tror du passar mig bäst?” Det är förstås jättesvårt att svara på, då det är din upplevelse som räknas. Det ska kännas bra att yoga, det ska vara skönt och efter passet ska du känna dig grundad, ha en känsla av välbefinnande och lugn. 

Det forskas en del på yoga och studier har bland annat visat att yoga minskar kroppens stresshormoner, ökar endorfinerna (lyckohormonet), stärker immunförsvaret, ökar koncentrationsförmågan, sänker blodtrycket, stillar tankarna samt stärker minnet.

Alla kan yoga! Jag lovar! Det spelar ingen roll om du är mjuk i kroppen eller stel som en pinne. Har du svårt att sitta på golvet kan du istället sitta på en stol. Alla övningar kan anpassas efter dina förutsättningar. Du yogar för Din egen skull, inte för någon annans.

Hos mig får du den lugna inkännande yogan. Lär känna din kropp, kom till ro, stilla ditt sinne. Min studio i Lindholmen är liten och mysig, max 6 deltagare. I Vallentuna C på HarmoniCenter tar vi emot 10-12 deltagare.

Ayurvedisk Yoga

Ayurvedisk Yoga, för dig som vill ha förståelsen mellan ayurveda och yoga. Klassen inleds med en kortare introduktion till vad passet avser balansera utifrån ett ayurvediskt perspektiv. Klasserna kan variera mellan Hathayoga och Kundaliniyoga. Passen avslutas med längre vila och meditation.

Yoga Flow Hatha

Ett härligt yogaflow för dig som vill ha lite mer rörelse och koordination. Vi börjar med en kortare meditation innan vi lär oss ett flow steg för steg som vi sedan sätter ihop till en enhet. Passet avslutas med en Yoga nidra.

YinYoga Vila dig i form

Alla positioner är sittande eller liggande. Yinyogan mjukar upp vår fascia som kan bli stel av att vi rör för lite på oss, har ett stillasittande/enformigt arbete eller helt enkelt för att vi blir äldre. Genom att stanna kvar en längre stund i varje position så kroppen hinner slappna av och fascian mjukas upp.

SOMA MOVE -NYHET!

SOMA MOVE är en unik helkroppsträning utan redskap som sker barfota

på en yogamatta. 

Träningen förbättrar både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro.

Med suggestiv och kraftfull musik (utan takt att följa) och en individuell anpassning, är SOMA MOVE en belönande träningsupplevelse! 

De som deltar uttrycker att de ”hittat hem”, ”får allt i denna träning”, ”känner sig naturliga och smidiga”, ”får mindre ont” och ” upplever SOMA MOVE som något unikt och olikt allt annat”

Konceptet är svenskt och utformat av en sjukgymnasten, fascia- och mobilty experten Linus Johansson och den holistiska tränaren, yogaläraren och dansaren Cecilia Gustafsson.

SoundHealing Crystal Bowls

Vetenskap möter magi. Vetenskapligt använder vi energi, frekvenser och ljudvågor. Magin ligger i att detta skiftas oss själva in i vårt naturliga tillstånd av balans, frid och harmoni. SoundHealing är som en liggande meditation där du inte behöver göra annat än att tillåta dig själv, ditt sinne och din kropp att slappna av helt och fullt. Ljudvågorna från Kristallskålarna hjälper dig komma ner i djup avslappning (theta & delta hjärnvågor). I denna djupa avslappning frigörs oxytocin ( ”må-bra-hormoner”) och serotonin (”gladhormoner”). Sinnet blir lugnare och du kan finns svar du sökt, känna klarhet och harmoni inom dig. 

Vi avslutar med en kopp te och samtal efteråt för den som vill.

Hathayoga

Traditionell Hathayoga, för dig som vill ha ett lite mer fysiskt pass. Vi går igenom hela kroppen, dvs sittande, liggande och stående övningar. Klassen avslutas med olika varianter av Yoga Nidra (djupavslappning).
Hathayogan är den yoga alla andra yogaformer har utvecklats ifrån. Ha betyder sol och Tha betyder måne. Hathayogan är balansen mellan aktivitet och vila, ljus och mörker, dag och natt. Även om Hathayogan är mer aktiv, så är det viktigt med en paus/reflektion mellan varje position. 

Yoga för företag

Vill du och dina kollegor yoga ihop på arbetsplatsen? Jag kommer gärna ut till er och håller yogapass efter era önskemål. Det kan vara morgonyoga, lunch eller som avslut på arbetsdagen. Både kortare och längre pass.

Schema

Gällande från augusti 2023:

Onsdagar 17.30-18.45 Ayurvedisk Yoga, Vallentuna

Torsdagar 19.15-20.00 Soma Move, Vallentuna

Söndagar 15.00-16.15 YinYoga, Vallentuna

Söndagar 17.00-18.15 YinYoga, Lindholmen

Priser

Enstaka gång 200kr

10-klippkort 1700 kr (kan även användas på Breathwalk-passen)

 

Prova-på-dagar

Varje höst och vår har jag prova-på-dagar. Då får du under ett och samma tillfälle smakprov på de yogaformer jag erbjuder. Dessa tillfällen annonseras via nyhetsbrevet, facebook, instagram och här på hemsidan.

Nästa prova-på-tillfälle är augusti 2023 på Harmonicenter i Vallentuna

SLAPPNA AV. NJUT.

Få information om prova-på-dagar, tips och erbjudanden direkt i din inkorg

PRENUMERERA PÅ MITT NYHETSBREV