Alla kan yoga! Jag lovar!

Det finns en hel uppsjö av olika yogaformer att välja mellan. En vanlig fråga jag får är ”vilken yoga tror du passar mig bäst?” Det är förstås jättesvårt att svara på, då det är din upplevelse som räknas. Det ska kännas bra att yoga, det ska vara skönt och efter passet ska du känna dig grundad, ha en känsla av välbefinnande och lugn. 

Det forskas en del på yoga och studier har bland annat visat att yoga minskar kroppens stresshormoner, ökar endorfinerna (lyckohormonet), stärker immunförsvaret, ökar koncentrationsförmågan, sänker blodtrycket, stillar tankarna samt stärker minnet.

Alla kan yoga! Jag lovar! Det spelar ingen roll om du är mjuk i kroppen eller stel som en pinne. Har du svårt att sitta på golvet kan du istället sitta på en stol. Alla övningar kan anpassas efter dina förutsättningar. Du yogar för Din egen skull, inte för någon annans.

Hos mig får du den lugna inkännande yogan. Lär känna din kropp, kom till ro, stilla ditt sinne. Min studio i Lindholmen är liten och mysig, max 6 deltagare. I Vallentuna C på HarmoniCenter tar vi emot ca 10 deltagare.

Ayurvedisk Yoga

Ayurvedisk Yoga, för dig som vill ha förståelsen mellan ayurveda och yoga. Klassen inleds med en kortare introduktion till vad passet avser balansera utifrån ett ayurvediskt perspektiv. Klasserna kan variera mellan Hathayoga, Yinyoga och Kundaliniyoga. Det kan också förekomma lite längre meditationer.

Yoga Flow Hatha

Ett härligt yogaflow för dig som vill ha lite mer rörelse och koordination. Vi börjar med en kortare meditation innan vi lär oss ett flow steg för steg som vi sedan sätter ihop till en enhet. Passet avslutas med en Yoga nidra.

Hathayoga

Traditionell Hathayoga, för dig som vill ha ett lite mer fysiskt pass. Vi går igenom hela kroppen, dvs sittande, liggande och stående övningar. Klassen avslutas med olika varianter av Yoga Nidra (djupavslappning).
Hathayogan är den yoga alla andra yogaformer har utvecklats ifrån. Ha betyder sol och Tha betyder måne. Hathayogan är balansen mellan aktivitet och vila, ljus och mörker, dag och natt. Även om Hathayogan är mer aktiv, så är det viktigt med en paus/reflektion mellan varje position. 

YinYoga

Alla positioner är sittande eller liggande. Yinyogan mjukar upp vår fascia som kan bli stel av att vi rör för lite på oss, har ett stillasittande/enformigt arbete eller helt enkelt för att vi blir äldre. Genom att stanna kvar en längre stund i varje position så kroppen hinner slappna av och fascian mjukas upp.

Privat yoga

Vill du och dina vänner ha en egen grupp? Inga problem! Välj mellan att komma till min studio eller att jag kommer ut till er och håller passet efter era önskemål. Kontakta mig för mer info och pris.

Yoga för företag

Vill du och dina kollegor yoga ihop på arbetsplatsen? Jag kommer gärna ut till er och håller yogapass efter era önskemål. Det kan vara morgonyoga, lunch eller som avslut på arbetsdagen. Både kortare och längre pass.

Restorative Yoga

Restorative Yoga, för dig som behöver en riktigt djup återhämtning. Känner du dig stressad eller uppe i varv så är denna klass för dig. Vi stödjer kroppen i olika positioner med bolster, filtar och klossar. Vi stannar i ca 10 minuter i varje position och kroppen får möjlighet till en total avslappning.

Schema

Gällande från augusti 2022:

Onsdagar 17.30-18.45 Ayurvedisk Yoga, Vallentuna

Torsdagar 19.00-20.15 Hathayoga, Lindholmen

Fredagar 16.30-17.45 Yoga Flow, Vallentuna

Söndagar 15.00-16.15 YinYoga, Vallentuna

Söndagar 17.00-18.15 YinYoga, Lindholmen

Priser

Enstaka gång 180kr

10-klippkort 1500 kr (kan även användas på Breathwalk-passen)


Även online via Zoom

Du kan även delta online via Zoom på alla klasser. Kontakta mig om du vill boka en online-klass. Du får du en länk i god tid innan, så att du i lugn och ro kan testa att allt fungerar som det ska.

Prova-på-dagar

Varje höst och vår har jag prova-på-dagar. Då får du under ett och samma tillfälle smakprov på de yogaformer jag erbjuder. Dessa tillfällen annonseras via nyhetsbrevet, facebook, instagram och här på hemsidan.

SLAPPNA AV. NJUT.

Få information om prova-på-dagar, tips och erbjudanden direkt i din inkorg

PRENUMERERA PÅ MITT NYHETSBREV